Borger – Het Hunebedcentrum en Nordic Walkingschool Exloo hebben een uniek nieuw product ontwikkeld; Nordic Stone Walking. bij het grootste hunebed volgt een clinic Nordic Walking om vervolgens via een wandeling langs grafheuvels en hunebedden het Nordic Walking in de praktijk te brengen. Na afloop is er een bezoek aan het Hunebedcentrum.

Nordic Stone Walking, naar idee van het Hunebedcentrum en Nordic Walkingschool Exloo, verbindt de Finse uitvinding ‘Nordic Walking’ met de eeuwenoude stenen van de hunebedden die eveneens uit Finland en het hoge noorden komen.
Een bezoek aan het Hunebedcentrum begint met een film, waarbij de reis van een steen wordt verbeeld. Beelden van gletsjers, smeltwater en vervolgens een steen die door de Hunebedbouwers wordt gebruikt bij de bouw van een hunebed passeren de revue. Eenmaal in het museum staat men oog in oog met hunebedbouwers en een hunebed.

Nordic Walking is een manier van wandelen, waarbij gebruik wordt gemaakt van speciale wandelstokken, de zogenoemde poles. Op dit moment is Nordic walking de snelst groeiende buitensport geschikt voor alle leeftijden. Als de techniek op de juiste wijze wordt uitgevoerd, worden negentig procent van de spieren in het lichaam aangesproken.. Daardoor is het intensiever, maar wordt de inspanning niet ervaren als een zware trainingsvorm.
Geïnteresseerden kunnen zaterdag om 13.00 uur kennis maken met Nordic Stone Walking. Kosten bedragen 17,50 euro per persoon. Dit is inclusief entreekaart Hunebedcentrum, kopje koffie/thee, huur Nordic Walking stokken, instructie en wandeling o.l.v. een Nordic Walking instructeur. Aanmelden kan tot de donderdag voor vertrek bij het Hunebedcentrum, tel. 0599 236374 of via info@hunebedcentrum.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *