gerard2Naam: Gerard Kouwijzer

Leeftijd: 64 jaar                       

Woonplaats:
Alphen aan den Rijn

 1. Hoe lang ben je al met Nordic Walking bezig?

Ik ben nu bijna een jaar bezig met Nordic Walking. Vorig jaar april/mei zijn we begonnen met lessen. En met ‘we’ bedoel ik mijn vrouw, Joyce, en ik.

2a. Waarom doe je aan Nordic Walken? Doe je het voor de ontspanning, voor conditieverbetering of gewoon voor de gezelligheid of om een andere reden?

Eigenlijk ben ik gaan Nordic Walken om alle drie de redenen, dus voor ontspanning, conditieverbetering en voor de gezelligheid. Het is begonnen met het idee om lekker bezig te zijn qua conditie en qua ontspanning. En het trainingsgroepje waar ik in mee doe is een leuke, gezellige groep.

2b. En doe je Nordic Walken ook niet een beetje voor gewichtsverlies?

Nee, daar was het eigenlijk niet voor bedoeld, maar nu blijkt dat het wel zo werkt!

 1. Hoe vaak doe je per week aan Nordic Walking en op welke manier? Een training, zelf lopen of met een georganiseerde tocht mee?

Nu loop ik 1x in de week op maandagavond met een trainingsgroepje mee. En in principe probeer ik 1x per maand aan een georganiseerde tocht mee te doen. Straks van de zomer willen we met z’n tweeën, mijn vrouw Joyce en ik, ook nog wel in de weekenden gaan lopen. Ik ben wel een mooi-weer-loper en loop in de winter niet snel een extra rondje.

 1. Hoe ben je het liefst met Nordic Walking bezig, alleen of met een groepje?

Met een groep lopen vind ik wel erg gezellig.Ik heb wel eens de stokken gepakt en ben alleen gaan lopen, maar dat vond ik toch niet zo leuk, het was niet zo gezellig.

5a. Welke afstand loop je gemiddeld? Wat vind je een fijne afstand?

Zo’n ruim een uur, 5 kwartier, voor een trainingsavond vind ik wel mooi. Ik denk dat je dan ongeveer 5 of 6 kilometer loopt en je doet er dan ook nog een aantal oefeningen bij. Dat is prima.
Bij een tocht loop ik altijd de lange route; die is dan zo’n 10 of 12 kilometer. Dan ben je net even wat langer bezig.

5b. En een tocht van 20 kilometer, denk je daar wel eens aan?

Mmmmmmm, ja, dat zou ik eigenlijk best wel eens een keer willen doen. Dan wordt het een soort dagtochtje. Lekker wat eten mee voor onderweg.

 1. Wat is je favoriete route?

Echt een favoriete route heb ik niet. Ik vind het altijd weer verrassend dat ik met een tocht iedere keer weer in een omgeving kom, waar ik vaak nog niet geweest ben.
Ik heb geen voorkeur voor een bepaalde omgeving, bijv. polder, bos of strand. Ik vind het allemaal even mooi.

gerard1

4 gedachten over “Walker Gerard Kouwijzer

 1. N.a.v van dit artikel over Gerard Kouwijzer zou ik graag email contact met hem hebben en of hij bereid zou zijn mij in een kort lesje te leren nordic Walken. Ik woon in Alphen aan den Rijn.
  vriendelijke groeten
  Marcel van der Stap, Schuberthof 59, 2402GJ Alphen an den Rijn, tel 0172420263, email marcel@mvadesta.nl

  1. Beste Marcel,
   Gerard verzorgt geen lessen en ik weet eigenlijk ook niet wie dat momenteel nog wel doet in Alphen.
   vriendelijke groet, Fred Steetsel

 2. Ik zou graag in / met een groep lopen. Ben al jaren een fervent nordic walker, maar alleen lopen is niet leuk. Hebben jullie nog een groep? zou ik dan graag aan mee doen.
  Met vriendelijke groet,
  Willi Nieuwenhuis

  1. Beste Willi,
   Naar aanleiding van je vraag over een nordicwalking groepje kan ik zeggen dat ik niets weet over een groepje in Alphen. In Zoetermeer heb ik iedere zondagmorgen een eigen trainingsgroepje. Misschien wil je daar eens meedoen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *