rolskienWat is Rolskiën ?

Rolskiën ís langlaufen op wieltjes. Zowel de klassieke techniek als ook de skatingtechniek. De rolski’s zijn korter dan ski’s en kennen vele varianten. Meestal hebben rolski’s harde wieltjes en ontbreekt een rem. Er wordt wel geëxperimenteerd met remsystemen. In tegenstelling tot nordic cross skating is het vooral bedoeld voor op de verharde asfaltwegen.

Wie kan rolskiën ?

Iedereen die wel eens gelanglaufd heeft kan ook rolskieën. De drempel voor rolskiën is echter wat hoger voor de beginner omdat het op asfalt wordt uitgeoefend en er veelal geen remmen op de rolski’s zitten en er naast rolski’s ook schoenen moeten worden aangeschaft. Nu er ontwikkelingen op gang komen voor een deugdelijk remsysteem zal ook de doelgroep snel groeien. Want verder geldt ook voor het rolskiën dat nagenoeg iedereen het kan leren en doen.

Waar kan ik rolskiën ?

Voor rolskiën zijn (gladde) rustige en vlakke asfaltwegen het meest geschikt.

Wat heb ik nodig voor rolskiën ?

Naast een paar goede rolski’s zijn langlaufschoenen, een binding, poles, handschoenen, een helm en beschermende uitrusting nodig. Ook hier geldt dat de sportkleding aangepast moet worden aan de weersomstandigheden.

Voor meer informatie :

www.rolski.nl

Verenigingen : zie www.rolski.nl voor een overzicht.

Bond en trainers : Er is helaas geen rolskibond (meer). Diverse langlaufverenigingen bieden cursussen (zie www.rolski.nl en www.vasasport.nl )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *