Zaterdag 17 februari j.l. heb ik de NS wandeltocht gedaan van Boxtel naar Oisterwijk. Een tocht van 16 km. Het was die dag zonnig, maar wel erg koud. Dus goed en warm gekleed op stap. De tocht er naar toe verliep prima en ook terug ging het allemaal top. De NS is best in staat om op tijd te rijden, dus daar geen klachten over.

b.800.600.0.0.stories.Routes.betty1Nadat we het station hadden verlaten begonnen we direct aan de tocht. Deze ging  b.800.600.0.0.stories.Routes.betty2 b.800.600.0.0.stories.Routes.betty3 b.800.600.0.0.stories.Routes.betty4een gedeelte door het dorp maar al snel verlieten we dat en kwamen we terecht in het buitengebied. Vanaf dat moment hebben we alleen maar door de mooie omgeving gelopen richting Oisterwijk. We kwamen door veengebied, heidevelden, bossen en  prachtige vennen. Hierdoor was het heel afwisselend en zeker niet saai.
De route was heel goed aangegeven en met de beschrijving en de route bij ons kon het niet mis gaan. Wat ik opvallend vond aan deze route is dat je voornamelijk over onverharde paden liep. Hier en daar waren de plassen op het pad bevroren, maar soms ook niet.

En wie liep er natuurlijk in een plas met een dus laagje ijs, ja hoor ik natuurlijk. Zeik natte schoen en sok. Maar dat kon de pret niet drukken! En met stevig doorlopen was het snel weer droog.Onderweg hebben we grazers gezien en in de verte een kudde paarden. De dieren eten jonge plantjes en grassoorten en hierdoor kan de hei weer vorm krijgen. Onderweg op een bankje onze boterham gegeten maar dan weer snel door, het was iets te fris om lang te blijven zitten.

Naarmate we dichterbij Oisterwijk kwamen werd het ook drukker met wandelaars. Het was ook wel duidelijk waarom. De omgeving daar met de vennen is zeker de moeite waard om gezien te worden. En het was zaterdag dat scheelt ook.  
Einde van de tocht nog een stuk door Oisterwijk, overigens ook een mooi dorp, terug naar het station. We hadden de indruk dat het toch wel iets meer was dan 16 km. Het was een tocht die zeker de moeite waard was en waar ik met veel plezier op terug kijk.

Betty

Meer informatie over deze tocht vind je op de NS site onder ‘alles over uw reis;groen op pad’.

P.S. heb jij ook een leuk verslag van een wandeltocht? Mail gerust naar info@nordicwalkingkrant.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *