MOOIE NORDIC WALKING ROUTE

In een oer-hollands polderlandschap tussen Den Haag, Delft, Rotterdam en de Nieuwe Waterweg gelegen route. U vindt hier kleine karakteristieke dorpen, uitzicht middendelfland2over vlieten, vaarten en sloten en kunt genieten van weidse vergezichten. Dat is Midden-Delfland in een notendop.

Deze route voert u door de Zuidbuurt, de bosrijke Broekpolder en langs de Foppenplas. De Zuidbuurt is een oud landbouwweggetje waar Midden-Delfland er nog meer van kent. Langs de Zuidbuurt staan oude, vaak monumentale, gerestaureerde  boerderijen. De Krabbeplas is een paradijs voor zwemmers en zonaanbidders. Als het hard waait is de plas het domein van surfers. U kunt hun verrichtingen tijdens een pit stop van achter een kopje koffie bekijken vanuit paviljoen Krabbeplas.

middendelfland Op de Foppenplas kunnen andere watersporters hun hart ophalen. De Delftse Watersportvereniging heeft hier haar onderkomen. Ook u kunt Midden-Delfland eens vanaf het water bekijken. Van april tot en met oktober vaart veerpont De Kwakel heen en weer tussen het Bommeer en de Kwakelweg. Voor degenen die dorst hebben gekregen is het goed te weten dat de veerpont ook aanlegt bij café-restaurant Het Jachthuis. Een tochtje met de veerpont is niet alleen een leuke afwisseling van uw nordic walkingtocht, het prachtige uitzicht over het natuurgebied de Vlietlanden vanaf de pont is uniek. Als u in westelijke richting loopt vanaf de golfbaan heeft u dit uitzicht ook vanaf het uitkijkplatform. De Vlietlanden zijn in 1949 aangekocht door de Vereniging Natuurmonumenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *