baarn6Afgelopen zondag 18 mei hebben we de koninklijke route gelopen  :  een tocht van ongeveer 15 km, de wat langere variant is 17,5 km.

Op naar Baarn. Na twee dagen regen was het vandaag goed weer, wel fris. Bij aankomst hebben we eerst lekker koffie gedronken bij “De Generaal”.  Dit is een leuke lokatie vlak achter het station en daar begint ook meteen de wandelroute.

Je komt meteen in het bos. Van daaruit baarn1baarn2baarn4gaat het richting Amsterdamse straatweg en vervolgens weer het bos in. De route was duidelijk beschreven en we liepen dan ook lekker door:  door bos, zandvlaktes, heidevelden,… We kwamen ook nog bij een mooi vennetje. Het gekwetter van de kikkers was duidelijk te horen en boven het water waren grote libelles druk doende.

Onderweg zagen we geheel onverwachts een hertje. Het had ons totaal niet in de gaten en zodoende konden we daar heel even naar kijken. Het hert had geen haast en keuvelde rustig door de struiken. Erg leuk om te zien.

De route heet de koninklijke route, alleen zie je helaas geen paleizen,  maar wel het hoge hek om Drakensteyn heen. Dat is aardig gevorderd ; het wachthuisje staat al klaar om betrokken te worden door de marechaussee. Ik begrijp wel dat de omwonende daar niet blij mee zijn ; ze zijn een heel stuk bos kwijt. Maar ja……….

Onderweg zijn er genoeg horecagelegenheden om wat te nuttigen. baarn3Wij hebben nog wat gebruikt in Lage Vuursche bij een pannekoekenhuis met de naam De Bosrand. Lage Vuursche is een mooi dorp met oude pandjes waar winkeltjes te vinden zijn met leuke hebbendingetjes. Maar ja,  een mooie glazen pot is wat lastig meenemen…….dus maar niet gedaan.

Het lopen met de poles ging goed, de ondergrond was voornamelijk zacht, dus ideaal om te nordic walken. Er was ook een nordic walkingroute uitgezet.  Op de terugweg ging het even mis. In de routebeschrijving stonden dingen die we niet zagen, dus dat was lastig.  We hebben aan deze en gene gevraagd maar kwamen er niet uit.   baarn5Toen zijn we maar het bos uitgegaan en richting Baarn gaan lopen. Dat was nog een behoorlijk stuk. Op een gegeven moment zagen we een bushalte en zijn we met de bus naar Hilversum gegaan en…  wonder boven wonder zagen we het paleis Soestdijk. Toch nog gezien!
De terugtocht verliep prima; moe maar voldaan kwamen we thuis na een mooie tocht en gezellige dag !

Thea en Betty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *