De NWTBV: Nederlandse Wandel Trainers en Begeleiders Vereniging, opgericht op 3 december 2007 door enkele wandel- en Nordic Walking trainers en gaat onder de vlag KNBLO-NL werken.

De vereniging wil de wandelsport bevorderen in Nederland door de wandelaar centraal te stellen en een goed opgeleid kader te ontwikkelen voor de trainers. De NWTBV vindt dat de structurele en kwalitative begeleiding van wandelaars met of zonder een beperking meer aandacht hoort te krijgen, zodat ‘wandelen’ als sport en recreatievorm compleet wordt.
De vereniging wil daarom aangepaste opleidingen voor trainers ontwikkelen. Het liefst ook in samenwerking met andere sport- en Nordic Walking bonden zodat het wiel niet voor de tweede keer uit gevonden hoeft te worden. Met samenwerking bereik je vaak meer.

De aangesloten leden moeten voldoen aan een puntensysteem om hun licentie geldig te houden door deel te nemen aan activitieiten/opleidingen/bijscholingen georganiseerd door de KNBLO-NL en de NWTBV. Hierbij wordt ingezet voor rijkserkenning.
Enkele voorbeelden van opleidingsactiviteiten zijn :
1.    Sport EHBO;
2.    GPS routebouwer;
3.    Applicatiemodule Astma/COPD;
4.    Applicatiemodule Borstkankerpatienten

In de toekomst zullen meerdere opleidings-, bijscholing-, en trainingsactiviteiten ontwikkeld worden om zo veel mogelijk alle wandelaars (ook met beperkingen) professioneel en kwalitatief goed te kunnen begeleiden.

Voor de Nordic Walkers onder ons betekent dit:

  • Dat een bij de  NWTBV aangeloten instructeur een garantie voor kwaliteit is.
  • Dat er wordt gewerkt aan wandelsportcentra door heel Nederland te beginnen in Limburg. Dit wordt een kennis-, documentatie- en opleidingencentrum ten behoeve van alle vormen van (nordic)wandelsport.
  • Dat er komen nog meer uitgezette routes geschikt voor Nordic Walking komen.

Bovengenoemde  is een greep uit de vele positieve ontwikkelingen die het wandelen en ook Nordic Walking ten goede komen. Voor wie meer informatie  wil ontvangen over de NWTBV en lidmaatschap, kan contact op nemen met het secretariaat via  nwtbv@knblo-nl.nl

Bronvermelding:
Nieuwsbrief NWTBV
Wandelsport magazine

Aantekeningen Bea Hulshof (Bewust en Actief)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *