WARMING-UP: EEN GOED BEGIN IS HET HALVE WERK!

wup101aBij het sporten worden spieren, pezen en gewrichten intensief belast. Niets aan de hand; als je tenminste met een goede warming-up begint! Een goede warming-up zorgt ervoor dat je spieren warm en soepel worden. Je bereidt je zowel fysiek als mentaal voor op lichamelijke inspanning. Daardoor neemt de kans op blessures aanzienlijk af. Bovendien verbeteren de prestaties en vergroot het je sportplezier!

Deze keer oefeningen voor Armen/bovenlichaam.

 

  1. Armen gestrekt naar voren en dan naar buiten brengen en tegelijkertijd op de tenen gaan staan
  2. Poles vastpakken met beide handen, armen laten hangen en dan met het bovenlichaam rustig naar rechts en links draaien
  3. Roeibeweging met de armen maken met beide poles vast in de handen
  4. Poles vastpakken met beide handen, armen recht vooruit houden en dan de handen wisselen van boven naar beneden en visa versa.

wup71

wup81

wup91

 

 

 

 

 

wup121 wup111 wup131

 

 

 

 

 

Mirjam Pet

MirjamMirjam Pet-Overdam is naast gecertificeerd Nordic Walking instructeur ook NGS-sportmasseur, met eigen massagepraktijk en heeft op nationaal niveau waterpolo beoefend.

De Nordicwalking lessen verzorgt Mirjam vanuit haar eigen bedrijf Sportmate, gevestigd in Waddinxveen. Naast Nordic Walking houdt Mirjam zich o.a. bezig met Weddingplanning in het buitenland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *