margotNaam:        Margôt

Leeftijd:     47 jaar

Woonplaats:     Zoeterwoude

1. Hoe lang ben je al met Nordic Walking bezig?
Ik ben begonnen in september 2006. Dus al ruim 2 jaar ben ik aan het Nordic Walken.2. Waarom doe je aan Nordic Walken? Doe je het voor de ontspanning, voor conditieverbetering, gewichtsverlies of om een andere reden?
Ik doe zeker voor de ontspanning aan Nordic Walken en om lekker te bewegen in de buitenlucht. Nordic Walken geeft je daarbij ook nog de mogelijkheid om rustig van de omgeving te genieten terwijl je lekker met je lichaam bezig bent. Het is zeker een goede manier om lekker te ontspannen.3. Hoe vaak doe je per week aan Nordic Walking en op welke manier? Een training, zelf lopen of met een georganiseerde tocht mee?
Over het algemeen doe ik 1x per week met een training mee. Maar als ik mogelijkheid heb en het is een beetje lekker wandelweer, dan pak ik toch snel de stokken om op pad te gaan. Verder help ik mee met het organiseren van een maandelijkse tocht hier in de omgeving. Dat houdt dan tevens in dat ik de route altijd 1x (soms 2x) ga voorlopen.  En dan natuurlijk 1x per maand de tocht zelf.

4. Hoe ben je het liefst met Nordic Walking bezig, alleen of met een groepje?
Ik vind het lopen met een groep, zoals bij een training of een tocht ontzettend gezellig. Terwijl je samen loopt, praat je over van alles en leer je veel mensen kennen. Maar alleen lopen vind ik minstens zo lekker. Heerlijk mijn eigen tempo lopen, met mijn eigen gedachten bezig zijn en ondertussen genieten van de omgeving.

5. Welke afstand loop je gemiddeld? Wat vind je een fijne afstand?
Bij een training lopen we meestal een uurtje, dus dat zal ongeveer 5 of 6 km zijn, maar bij een tocht is het toch wel 10 of 12 kilometer. Om in één keer door te lopen, is een afstand van rond de 12 kilometer wel prima, maar ik zou toch graag ook wat langere afstanden gaan lopen. Zo ongeveer 20 of 25 kilometer. Dus echt een dagtocht ervan maken.

6. Wat is je favoriete route?
Wat ik op dit moment een fijne route vind, is in Noordwijkerhout. Eerst een stuk door het bos, dan door de duinen, een stuk strand pakken (het liefst met tegenwind) en vervolgens door de duinen en de bossen weer terug. Maar waar ik ook helemaal gek op ben is het lopen in bijv. Duitsland (Sauerland, Eifel) En zeker zoals afgelopen maart, toen werd het Nordic Snow Walken in Sauerland.

margot2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *