carlanordic2Naam:                       Carla Opdam                       

Leeftijd:                    55 jaar                      

Woonplaats:           Zoetermeer

  1. Hoe lang ben je al met Nordic Walking bezig?

In februari 2006 ben ik met Nordic Walking begonnen bij de lessen in Zoetermeer van Fred. Samen met 2 vriendinnen en andere leuke mensen hadden we een heel gezellig groepje. Vanaf die tijd ben ik blijven lopen en niet meer te stoppen…. Dus 2½ jaar al.

  1. Waarom doe je aan Nordic Walken? Doe je het voor de ontspanning, voor conditieverbetering, gewichtsverlies of om een andere reden?

Ik liep al regelmatig zelf of met vriendinnen rondje Balijbos of Noord AA. M’n vriendin ging Nordic Walken….. en ja, toen kon ik niet achter blijven. Wilde ook met ‘de hype’ meedoen.

Ik vind het een heerlijk ontspannen bezigheid. Lekker in de buitenlucht genieten van het weer en de natuur. En door het regelmatig lopen merk je dat je daarmee ook aan conditieverbetering doet. Das mooi mee genomen. Maar gewichtsverlies…… helaas niet. De kopjes koffie met koekje erna smaken te lekker.

  1. Hoe vaak doe je per week aan Nordic Walking en op welke manier? Een training, zelf lopen of met een georganiseerde tocht mee? 

Meestal loop ik 2 keer per week.

Op de woensdagochtend begeleid ik een ‘traininggroep’ enthousiaste Nordic Walkers. Ik bedenk elke week een tocht waar we gaan lopen. Houd de mensen via een mailtje op de hoogte van hoe laat en waar we starten. Meestal loop ik die tocht ook al een keer voor om te kijken waar we terecht komen, wat de ondergrond is, de tijd, de afstand en of er wel gelegenheid is om een kopje koffie na afloop te drinken. Dan loop ik in m’n eentje te genieten van alles. De groep begeleid ik graag naar mijn bevindingen. Het is inmiddels een heel hechte en gezellige groep geworden….. we kletsen en lachen wat af. Maar er wordt ook fanatiek ‘ge-Nordic-t’ hoor!!!

  1. Hoe ben je het liefst met Nordic Walking bezig, alleen of met een groepje?

Alleen of met de groep….. ik geniet van beide. Carla1

Ook hielp ik de afgelopen 2 jaar met het voorbereiden en begeleiden van een gezamenlijke Nordic Walkingtocht op de laatste zondag van de maand.  Dan kom je weer in heel andere gebieden terecht en loop je ook met andere enthousiaste Nordic Walkers.

  1. Welke afstand loop je gemiddeld? Wat vind je een fijne afstand?

De wekelijkse tochten zijn meestal zo rond de 5 á 6 kilometer. Met de gezamenlijke tocht zijn de afstanden voor de korte route 8 en voor de lange route 12 kilometer. Als ik lekker loop maakt de afstand niet uit…..

  1. Wat is je favoriete route?

Ik heb niet echt een favoriete route. Vind het juist heel leuk om steeds weer nieuwe routes te verkennen. Zoetermeer heeft ook vele mooie parken en plekjes waar je kunt Nordic Walken. Maar ook in de directe omgeving….. polderlandschap, rond een plassengebied en in bossen kun je me vinden.

Het hele jaar rond is de natuur steeds weer anders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *