Een kort verslag van de drie Nordic Walking tochten, die twee vriendinnen in het voorjaar gemaakt hebben in Luxemburg.

De eerste tocht maakten we vanuit Clervaux, la Place de la Liberation. Er staat daar een infobord met 3 nnordicwalking routes, zwaar, gemiddeld en gemakkelijk. Wij namen steeds de gemiddeld zware tocht en die bleek al pittig genoeg. De wandeling vanuit Clervaux gaat veel door bossen, is vrij stijl, maar heeft  prachtige uitzichten op de hoogvlaktes. In deze tijd van het jaaar wordt het landschap overheerst door de kleur geel: het geel van de koolzaadvelden en het donkerder geel van alle bremstruiken. Voeg daarbij alle schakeringen groen en je hebt een prachtig plaatje.
De tweede tocht maakten we vanuit een Camping Waldorf, in de buurt van Fouren en Vandes. Deze tocht gaat in het begin een behoorlijke tijd alleen maar omhoog, maar dan word je weer beloond met een magnifiek uitzicht en de afdaling. Prachtige paden en heel erg rustig.
De derde tocht maakten we vanuit een natuurpark in de Eifel, grenzend aan Luxemburg, volgens mij heette het Gaylpark, het lag bij Bitbug en Korpericht in de buurt. Ook heel goed te doen, goede paden, ook veel zandweggetjes, dus trainen met de schoentjes aan en uit.
We vonden het een hele leuke ervaring. Voor ons beiden was het de eerste keer dat we met de stokken in het buitenland liepen en over geaccidenteerd terrein. En je voelt  na elke tocht dat het beter en makkelijker gaat.
Maaike Bruna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *