ina3Vandaag gaan we met z’n tweeën naar de Zaanse Schans. De auto hebben we  achter station Zaandijk neergezet. Je kunt onder het station door naar de stadskant en loopt dan door de Stationstraat naar het pontje. Deze vaart regelmatig. Dus hoef je niet zo lang te wachten.

Aan de overkant loop je naar de Zaanse schans. Daar loop je links langs de winkeltjes en de molens. Aan het einde van het pad vind je al de eerste stickers met Molentocht er op. Deze kun je nu volgen. De route loopt veel over B-weggetjes waar ook auto’s rijden. Dat is een beetje jammer. Maar het is er zeker niet druk. We hebben wijds uitzicht over de polders en de molens en vogels. In een bocht van de weg moeten we het fietspad nemen. Dan loop je langs een vaart.
Aan de kant van het water zagen we ontzettend veel grote schelpen. Zelfs in nesten van vogels lagen de schelpen. We hebben ons wel afgevraagd hoe die daar komen. Wie het weet, mag het ons wel vertellen. Schelpen op het strand vinden we gewoon. Maar hier? Hoe komen ze hier?
ina4Het laatste stuk gaat door een heel stil straatje in Haaldersbroek met kleine Zaanse huisjes. En dan komen we weer bij de grote weg. Hier kun je oversteken en het laatste stuk van de wandeling gaat over de Zaanse Schans. Daar is het toch even leuk om nog te kijken en de koffie is dan ook weer lekker. Dan weer terug naar het pontje. Het laatste stukje is dan gauw gedaan en zijn we weer bij de auto. Heerlijk voldaan gaan we weer naar huis.Ina
Wandelgroep zaterdagochtend van Yvonne van den Hoorn Sport en Bewegen te Beverwijk www.sportenbewegen.info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *