Nordicwalking bij de Reeuwijkse plassen

kippenkade1Op 25 januari stonden we voor de keuze om een tocht in Den Haag te lopen of een tocht bij de Reeuwijkse Plassen. Na wat wikken en wegen besloten we, daar we de route in Den Haag al eens gelopen hadden, om te kiezen voor de Kippenkade wandeling. Deze wandeling stond al een tijdje op ons verlanglijstje.

kippenkade3De route kenmerkt zich door schitterende uitzichten over plassen en weilanden. De Reeuwijkse Plassen liggen niet ver van de A12, maar hier merk je niets van. De enige geluiden die je hoort zijn van de talrijke vogels in het gebied.
De rondwandeling is 14 km en start bij ’t Wapen van Reeuwijk in Reeuwijk. Dit gezellige restaurant biedt een prachtig uitzicht over de plas. Na een kop koffie gingen we op weg. Het eerste gedeelte van de wandeling ging over de verharde weg door het buurtschap Sluipwijk. Daarna liepen we richting Kippenkade. Dit mooie smalle onverharde pad loopt langs het water en ook hier is het genieten van het uitzicht.

kippenkade4Aan het eind van de Kippenkade moesten we over een hek klimmen waarna de tocht verder ging over de dijk. Dit was een pittig stuk; dit kwam met name door de flinke tegenwind en het vreselijke modderige gras. Op de dijk moest er een paar keer over een hek geklommen worden. Vlak naast de molen was een pad dat we eerst over hoofd hadden gezien. We waren te ver doorgelopen en moesten dus weer terug.

kippenkade2Achteraf begrepen we wel dat we het pad niet hadden opgemerkt; het was namelijk net of het pad toegang gaf tot de achtertuin van de dijkwoning. Dit pad liep dwars door het weiland en eindigde op de verharde weg. Hier hebben we eerst geprobeerd om met takken onze schoenen weer enigszins van de dikke modderplakkaten te ontdoen, waarna we onze route vervolgden. Er volgde een klein stukje weg dat we ook op de heenweg hadden gelopen, maar al snel ging de route verder over een pad tussen de plassen. Je loopt dan langs het recreatiegebied Elfhoeven. Aan het eind van dit pad kwam het startpunt weer in zicht.

Deze wandeling is echt een aanrader en is te vinden op www.ontrack.nl.

Betty en Thea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *