frans-van-hensbergen2Naam:                       Frans van Hensbergen

Leeftijd:                    26 jaar

Woonplaats:           Nieuw-Vennep

  1. Hoe lang ben je al met Nordic Walking bezig?

Ik wandelde al in 2005 een paar jaar zonder poles toen er bij de sportschool een cursus Nordic Walking werd aangeboden van 6 weken. Deze heb ik gevolgd, en sindsdien ben ik steeds meer gaan Nordic Walken.

  1. Waarom doe je aan Nordic Walken? Doe je het voor de ontspanning, voor conditieverbetering, gewichtsverlies of om een andere reden?

Ik doe het vooral om mijn conditie op peil te houden, en voor ontspanning. Ook krijg je er snel nieuwe energie van. Zelfs als ik moe ben doet een rondje Nordic Walken wonderen, je kan er daarna meteen weer even tegen!

  1. Hoe vaak doe je per week aan Nordic Walking en op welke manier? Een training, zelf lopen of met een georganiseerde tocht mee?

Ik loop elke woensdag een uur met mijn wandelgroepje dat ik nog ken van de cursus. Lekker sportief en gezellig. Ook als ik tijd heb loop ik door de weeks een paar keer een trainingsrondje van een aantal kilometer.
In mijn vrije weekenden loop ik vaak een georganiseerde tocht van de KNBLO of de NWB waar Nordic Walken toegestaan is.

  1. Hoe ben je het liefst met Nordic Walking bezig, alleen of met een groepje?

Ik loop wekelijks met mijn groepje, dat is gezellig, maar de meeste langere tochten loop ik alleen. Lekker stevig doorstappen, en op eigen tempo.

  1. Welke afstand loop je gemiddeld? Wat vind je een fijne afstand?

De kortere tochten zijn zo rond de 10 kilometer, en de langere die ik loop zijn rond de 25/30 KM. Dat zijn 2 prettige afstanden. Dan stap ik ook wel aardig door.

  1. Wat is je favoriete route?

Ik heb zelf geen favoriete route, ik loop overal lekker. Hier in het dorp weet ik een paar trainingsrondes van 5 en 10 KM die loop ik graag op tempo. Voor mijn langere tochten in het weekend ga ik vaak lopen in Gelderland (Veluwe). Een mooie omgeving met bos en heide.
Ook loop ik graag in de Noord-Hollandse duinen. Voor de evenementen wandel ik eigenlijk overal in Nederland, de Noordelijke provincies zijn ook zo mooi. frans-van-hensbergen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *