Vakantie weer achter de rug?
Hopelijk heeft u genoten van de paar weken vrij en misschien wel van een andere omgeving. Om nog even het vakantiegevoel vast te houden deze maand een recept van over de grens. Als bijgerechten van dit recept kunt u bijvoorbeeld een Griekse tzatziki, een Amerikaanse coleslaw of een Franse salade Niçoise serveren. Maar natuurlijk doet een gewone Hollandse krop sla het ook goed.

Spaanse hamlapjes met tomatensla en ovenaardappeltjes (voor 4 personen)

500 gram hamlappen in blokken, 1 teen knoflook, 3 theelepels paprikapoeder, 2 theelepels gedroogde oregano, zout en vers gemalen peper, 4 eetlepels olijfolie, 1 foliepak aardappelpartjes (700 gram), 600 gram tomaten in partjes, 10 zwarte olijven, 2 eetlepels rode wijnazijn, 1 rode ui in dunne ringen, 2 eetlepels gehakte peterselie.

Vijzel de knoflook met de 2 tl paprikapoeder en de oregano, snuf zout en 2 el olijfolie tot een pasta, meng dit met het vlees en laat een uur staan. Verhit oven voor op 200ºC.  Meng aardappelen met 1 el olie en 1 tl paprikapoeder.
Verdeel de aardappelen op bakpapier op de bakplaat. Zet aardappelen 20 – 25 minuten in de oven. Zet de uiringen in wijnazijn. Meng na 10 minuten de tomaat en de olijven erdoor.

Breng op smaak met peper en zout en doe er 1 el olijfolie over. Haal het vlees uit de marinade maar dep het niet droog. Bak het vlees zonder extra olie 5 minuten. Strooi de peterselie over het vlees en serveer met de aardappelen en de tomatensla.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *