HANGEN UW STOKKEN OOK IN DE WILGEN?

Hieronder volgen 10 tips om weer met frisse moed te beginnen en het vol te houden!

1. Start rustig aan en wees realistisch. Je kunt niet verwachten dat je meteen weer in staat bent om even lang te walken als je vorig jaar deed. Gewoon rustig aan beginnen. En laat de te lopen afstand met maximaal 10% per week toenemen.

2. Zorg voor een goede motivatie. En houdt die ook vast. Misschien doe je het wel om af te vallen of om je conditie te verbeteren. Begin dan om je motieven op te schrijven. En schrijf er ook bij waarom het zo belangrijk voor je is. Vergeet niet je gevoel er in te betrekken! Dus geen bedachte motieven, maar vooral ook wat het je doet en oplevert als het je lukt!

3. Koop er wat leuke nieuwe dingen bij. De één houdt van een nieuw rugtasje of een hartslagmeter. Voor de ander is af en toe mooie nieuwe sokken of functionele kleding een stimulans. En misschien ben jij wel toe aan een paar echt fijne poles. Hoe het ook zij, eens iets nieuws is een stimulans.

4. Herinner je je de woorden van de trainer. De basis van je techniek zorgt voor meer loopplezier. Dus vooruit! Netjes rechtop lopen, hoe moesten de schouders ook alweer, wat doe ik met mijn handen? En je zult zien dat het al snel weer veel beter gaat.

 5. Zoek een loopmaatje. Samen lopen is veel leuker dan alleen op pad gaan. Het dwingt je vaak om toch te gaan als je een keer niet wilt. En daar krijg je maar zelden spijt van. En die stok achter de deur die de ander is voor jou, ben jij op jouw beurt weer voor de ander.

6. Doe eens een opfrisles. Daar ontmoet je weer loopmaatjes of mensen die weten van leuke groepjes waar je mee kunt doen. Bovendien wordt je techniek eens onder de loep genomen, wat vaak geen kwaad kan!

7. Maak ruimte in je agenda. En houd die ruimte ook vast. Dus niet iets anders op die tijd plannen. Dit is jouw tijd en jouw sport!

8. Geniet met volle teugen. En schrijf je ervaringen ook eens op. Je hebt het vast gemist, dat lekkere walken. Die wind door je haar, de geur van buiten en het frissen buitje of de saamhorigheid van het groepje. Noteer dat eens in je agenda of bij je motivatie. Als je dat terugleest raak je extra gemotiveerd.

9. Loop eerst je vertrouwde rondje en varieer daarna eens. Een nieuwe omgeving, een nieuwe ondergrond. Het kan allemaal ervoor zorgen dat je weer meer energie krijgt om te blijven walken.

10. Beloon jezelf. Bepaal van te voren wat je jezelf in het vooruitzicht stelt als je het een maand volhoudt om wekelijks te lopen. En verwen jezelf dan ook echt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *